V RÁMCI PROJEKTU

U PŘÍLEŽITOSTI 98. VÝROČÍ

ZALOŽENÍ ORGANIZACE

NESLYŠÍCÍCH V OSTRAVĚ

úterý 25. října 2016 v 17,00 hod.

ul. 28 října 124

MORAVSKÁ OSTRAVA

Grotesky, příběhy a klauniády

1. PORUCHA

2. JARMILKA VERZE 32.6

3. TV PŘENOS

4. NA DÁLNICI

5. KUPÉ

6. Václav Strasser - host

7. Martin Sochor - host

Hrají: Zlata Kurcová, Markéta Maradová, Tereza Hromádková, Petra Gluchová, Stanislav Kleisner,Oldřich Bajer, Pavel Barták, Antonín Zralý, Martin Sochor, Václav Strasser

Pořadem provází: Karel Prais

Zvuk: Antonín Krištof

Světla : Tomáš Zbavitel

Režie: Jindřich Zemánek, Josef Tichý

HOSTÉ:

MgA. Martin Sochor Ph.D. - herec - mim - pedagogAbsolvent francouzské mimické školy. Jediný přímý žák a diplomovaný absolvent mezinárodní herecké školy Marcela Marceaua v Paříži v České republice. Patří mezi sedmdesát lidí na celém světě, kteří jsou vlastníky diplomu této školy jejímž uměleckým ředitelem a pedagogem byl největší mim dvacátého století Marcel Marceau.Ve svém herectví se snaží přiblížit svým vzorům "totálního divadla", přistupuje k herectví jako mim, snaží se o plastické herectví v němž má rozhodující podíl mimický projev. Jako činoherec vystupuje převážně v komediálních rolích agenturních představení v divadlech v Praze a po celé České republice. Vedl semináře mimického divadla ve Francii, Švýcarsku, Alžírsku, Německu, Japonsku a Norsku.

Václav Strasser

Profesionální mim, absolvent konzervatoře, jeho vystoupení bylo oceněno Svazem českých dramatických umělců - Cenou Jiřího Trnky. Účinkoval ve filmech Most, Příběh obyčejného šílenství. Vystupoval v USA, Rakousku, Švýcarsku, Dánsku, Belgii a Španělsku, dále působil také na EXPO2010 v Šanghaji a také v Rusku a v Egyptě. Současně s pantomimou vytváří program "DUHOVÉ BUBLINY" unikátní vystoupení s mýdlovými bublinami.

MIMRAJ - PANTOMIMA S.I. a hosté

Projekt PANTOMIMA NESLYŠÍCÍCH je založena na spolupráci neslyšících a slyšících umělců. Tato kombinace je důležitá pro pochopení témat a způsobů jejich zpracování. Osamělost lidí zbavených možnosti slyšet a mluvit je těžko představitelná. Podobný pocit mívají i slyšící. Vzájemnou spoluprací se nám daří tento pocit překonat. Naše výsledky nás utvrzují v názoru, že integrace je potřebná a posouvá nás dál.

Projekty

PANTOMIMA NESLYŠÍCÍCH